Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D

Salmbärssylt
Kategorier:

Recept vvegan

Fler recept med:
Inga fler recept. Lägg till ett nytt


Salmbärssylt är en gotländsk specialitet (salmbär är det gotländska namnet på blåhallon). Det går åt relativt mycket socker till salmbärsylten

Ingredienser

Total tidsåtgång: 1 dygn


  1. Rensa och skölj bären
  2. Varva bär och socker lite i taget i en gryta
  3. Låt stå i ett svalt utrymme i några timmar, gärna över natten
  4. Ställ grytan på spisen och värm sakta upp tills det kokar.
  5. Låt alltihop koka i omkring 15 minuter, tills bären börjat sjunka ner till botten.
  6. Skumma av.
  7. Rör eventuellt ner ett kryddmått natriumbensoat, som konserveringsmedel.
  8. Häll upp i ordentligt urdiskade burkar. Förvara i kylskåp.



Senast uppdaterad 2012-03-24 22:34

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen