Recept:Salmbärssylt
Salmbärssylt är en gotländsk specialitet (salmbär är det gotländska namnet på blåhallon). Det går åt relativt mycket socker till salmbärsylten
Ingredienser
- 2 liter blåhallon
- 7 dl595 gramsocker
46,667 msk
140 tsk
- ev. natriumbensoat
Total tidsåtgång: 1 dygn
- Rensa och skölj bären
- Varva bär och socker lite i taget i en gryta
- Låt stå i ett svalt utrymme i några timmar, gärna över natten
- Ställ grytan på spisen och värm sakta upp tills det kokar.
- Låt alltihop koka i omkring 15 minuter, tills bären börjat sjunka ner till botten.
- Skumma av.
- Rör eventuellt ner ett kryddmått natriumbensoat, som konserveringsmedel.
- Häll upp i ordentligt urdiskade burkar. Förvara i kylskåp.
Senast uppdaterad 2012-03-24 22:34